Kaas uienbrood
Bijgerechten

Kaas uienbrood

Ingrediënten voor het deeg (4 stuks)

  • 400 g tarwebloem
  • 100 g volkorenmeel
  • 10 g zout
  • 30 g boter
  • 330 g lauwwarm water
  • 0,5 el kruidenboterkruiden
  • 1 tl oregano
  • 9 g droge gist
  • 0,5 tl zonnebloem olie

Ingrediënten voor de topping

  • 300 g uien, gesneden in halve maantjes
  • 250 g jong belegen kaas
  • Zwarte peper

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine of broodbakmachine en kneed het in 10-15 minuten tot een elastisch deeg.
  • Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, 60 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot een langwerpige lap.
  • Verdeel de uien over het deeg en druk iets aan. Bestrooi met de zwarte peper en verdeel de kaas erover. Dek af en laat het 60 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broden in 20 minuten gaar en bruin.

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *