Soepen

Bloemkool-courgettesoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g bloemkool
  • 1 courgette
  • 200 g aardappelen (Eigenheimers)
  • 1 sjalot
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • Nootmuskaat
  • Kerriepoeder
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Roomboter

Bereiding

  • Snipper de sjalot fijn. Snipper de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes en spoel af met water. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Schaaf courgette in dunne linten.
  • Verhit roomboter in een soeppan en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool en de helft van de courgette toe, bak al roerende 3 minuten. Breng op smaak met wat verse nootmuskaat en kerriepoeder. Voeg de aardappelen, water en het bouillonblokje toe. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de overige courgette 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
  • Verdeel de soep over twee soepkommen en voeg de gebakken courgette toe. Garneer met de bieslook.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *