ingrediënten voor de boemboe
- 2 el santen
- 1 tl laos
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 1 tl sambal (mijn zelfgemaakte is zeer pittig)
- 1 el ketjap
- 1 ui
- Scheutje citroensap
Bereiding van de boemboe
- Doe de santen, laos, knoflook, gember, sambal, ketjap en de citroensap in de blender en maal tot een glad mengsel.
- Snijd de ui in kleine stukjes en voeg toe aan de boemboe.
Ingrediënten voor de sajoer boontjes
- 1 x Boemboe Sajoer Boontjes
- 1 stengel citroengras
- 500 g sperziebonen
- 200 ml water
Bereiding van de sajoer boontjes
- Doe een klein beetje olie in de pan en fruit de boemboe aan.
- Voeg de sperziebonen toe en roer even goed door.
- Voeg het water toe, kneus de stengel citroengras en leg die bij de pan in. Laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen.