Bijgerechten

Sajoer Boontjes

ingrediënten voor de boemboe

  • 2 el santen
  • 1 tl laos
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl sambal (mijn zelfgemaakte is zeer pittig)
  • 1 el ketjap
  • 1 ui
  • Scheutje citroensap

Bereiding van de boemboe

  • Doe de santen, laos, knoflook, gember, sambal, ketjap en de citroensap in de blender en maal tot een glad mengsel.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en voeg toe aan de boemboe.

Ingrediënten voor de sajoer boontjes

  • 1 x Boemboe Sajoer Boontjes
  • 1 stengel citroengras
  • 500 g sperziebonen
  • 200 ml water

Bereiding van de sajoer boontjes

  • Doe een klein beetje olie in de pan en fruit de boemboe aan.
  • Voeg de sperziebonen toe en roer even goed door.
  • Voeg het water toe, kneus de stengel citroengras en leg die bij de pan in. Laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *