Zoetigheid

Whiskey – Malibu Fudge

Ingrediënten

  • 350 g pure chocolade
  • 350 g witte chocolade
  • 1 blikjes gecondenseerde melk
  • 1,5 tl espressopoeder
  • 4 el whiskey naar keuze
  • 4 el Malibu Rum
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el kokosolie
  • 120 g geraspte kokos

Bereiding

  • Pak een schaal van 20×20 cm en bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de pure chocolade door het in een vuurvaste kom boven een pan met kokend water te plaatsen. Roer tot het gesmolten is.
  • Voeg de helft van de gecondenseerde melk, vanille-extract, espressopoeder, whiskey en de helft van de kokosolie toe. Roer tot het een dik, glad en egaal mengsel is geworden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de schaal en zet voor gedurende 30 minuten in de vriezer.
  • Smelt de witte chocolade door het in een vuurvaste kom boven een pan met kokend water te plaatsen. Roer tot het gesmolten is.
  • Voeg de resterende kokosolie, gecondenseerde melk, Malibu rum en 100 gram geraspte kokos toe. Roer tot het een dik, glad en egaal mengsel is geworden. Haal de fudge uit de vriezer en verdeel de witte chocolade gelijkmatig over de pure chocolade. Top af met geraspte kokosnoot. Laat het minimaal een uur in de vriezer staan.
  • Als de fudge klaar is om te snijden vul dan een grote kop met heet water. Doop een scherp mes in het water en dan op een handdoek. Gebruik het mes om de fudge in de door jou gewenste vierkanten te snijden.

Het smelten kan ook in de magteron gedaan worden. Ik raad aan de chocolade eerst op middelhoog vermogen in stappen van 30 seconden te smelten. Elke keer even roeren en daarna de resterende ingrediënten toe te voegen.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *