Boeuf Bourguignon Slowcooker
Slowcooking

Boeuf bourguignon uit de slowcooker

Een Franse klassieker. De naam betekent ‘Rund op zijn Bourgondisch’ en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgogne-streek. Dit gerecht stond al een tijd op mijn wensenlijst. Van dit recept zijn veel varianten bekend, deze boeuf bourguignon a la Michelle is gebaseerd op vele recepten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g runderriblappen
  • 300 ml rode wijn
  • 2 uien
  • 3/4 el Zwolsche stoof
  • 1 laurierblaadje
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 16 zilveruitjes
  • 230 g winterpeen
  • 335 g champignons
  • 75 g spekreepjes
Krieltjes in schil; kort gekookt en vervolgens afgebakken in de airfyer.

Bereiding

  • Snijd het vlees is dobbelstenen en doe het in een luchtdichte verpakking. Giet de rode wijn bij het vlees en plaats op het laagste schap van de koelkast (ik heb het een nacht laten marineren).
  • Snipper de ui grof, snijd de winterpeen in plakjes en maak de champignons schoon met keukenpapier.
  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker. Schep even door elkaar en zet de slowcooker 8 uur op low.
  • Bind met een papje van arrowroot.

Indien je in de ochtend meer tijd hebt dan ik, wil ik je adviseren het vlees niet te marineren, maar licht bestrooien met bloem om het vervolgens te sauteren. Door het kort aanbakken (sauteren) van vlees wordt het vlees eerst dichtgeschroeid, bruin en blijven de meeste sappen behouden, intensiveert de smaak en wordt het vlees malser.

Ik heb er voor gekozen om vrij veel champignons toe te voegen (lekker!!), maar hierdoor komt er vrij veel vocht vrij. Je zou er voor kunnen kiezen om minder champignons (ongeveer 175 gram) toe te voegen.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *