Kip curry met mango uit de slowcooker
Slowcooking

Kipcurry met mango uit de slowcooker

Ingrediënten

  • 2 el koolzaadolie

  • 3 el knoflook-gemberpasta
    Gemakkelijk zelf te maken, verhouding 1:1

  • 1 ui

  • 1 tomaat

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl cayenne

  • 1 tl fenegriek

  • 1 tl garam masala

  • 1 tl komijn

  • 1 tl koriander

  • 1 el kerrie

  • 300 ml water

  • 6 el kokosmeel

  • 4 el mangochutney

  • 700 g kipfilet

  • 1 mango, kan ook uit blik

Bereiding

  • Verhit de koolzaadolie in de slowcooker en fruit de ui samen met de knoflook-gemberpasta. Voeg alle kruiden toe en roer goed door, bak het nog ongeveer een minuut.
  • Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de mango toe. Roer goed door en zet de slowcooker aan voor 3,5 uur op low.
  • Voeg in het laatste halfuur de mango toe en roer goed door. Je kunt ervoor kiezen de deksel er nu af te laten zodat de saus verder indikt.

    * Garneer eventueel met verse koriander.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *