Pastasaus met sucuk uit de slowcooker
Hoofdgerechten,  Slowcooking

Pastasaus met sucuk uit de slowcooker!

Een slowcooker is zeer geschikt voor het maken van een grote hoeveelheid pastasaus. Ik mag dan ook graag een grote hoeveelheid pastasaus maken zodat ik de overige porties kan invriezen.

Tip: Serveer bij de pasta een kaas uienbroodje.


Ingrediënten

  • 2 sucuk worsten, ontdaan van vel en in stukjes gesneden.
  • 500 g rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g passata
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 250 g Roma tomaatjes
  • 400 g champignons
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Fruit de knoflook samen met de sucuk en rundergehakt, zonder boter of olie, in de slowcooker.
  • Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de champignons toe. Roer goed door en zet de slowcooker aan voor 5,5 uur op low.
  • Voeg in het laatste uur de champignons toe en roer goed door. Door de grote hoeveelheid champignons komt er extra vocht in je gerecht. Je kunt ervoor kiezen de deksel de laatste 30-45 minuten van de slowcooker af te halen.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *