Pizzadeeg met zuurdesem
Met dit recept voor een langzaam pizzadeeg met zuurdesem maak jij straks de lekkerste pizza’s. Het is een no knead recept, dus het deeg wordt niet gekneed. Zorg ervoor dat je zuurdesem actief is. Als je je starter al een tijdsje in de koelkast hebt staan moet je hem eerst weer een paar keer “voeren”.
Ingrediënten voor 4 pizzabodems
175 g actief (rogge)desem met 100% hydratatie
380 g harde bloem
95 g semola
25 g olijfolie
260 ml water
0,5 g droge gist
10 g zeezout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kom. Roer met een pollepel alles goed door elkaar.
- Dek de kom af en zet voor minimaal 36 uur weg in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en laat het 20-30 minuten op temperatuur komen.
- Schep met een deegschraper het kleverige deeg uit de kom op een rijkelijk bebloemd werkvlak.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bol ze op.
- Leg het deeg op een bebloemde bakplaat. Bedek het deeg met een schone theedoek en laat het ongeveer 60 tot 90 minuten rijzen.



