No knead pizzadeeg met zuurdesem
Hoofdgerechten

Pizzadeeg met zuurdesem

Met dit recept voor een langzaam pizzadeeg met zuurdesem maak jij straks de lekkerste pizza’s. Het is een no knead recept, dus het deeg wordt niet gekneed. Zorg ervoor dat je zuurdesem actief is. Als je je starter al een tijdsje in de koelkast hebt staan moet je hem eerst weer een paar keer “voeren”.

Ingrediënten voor 4 pizzabodems

  • 175 g actief (rogge)desem met 100% hydratatie

  • 380 g harde bloem

  • 95 g semola

  • 25 g olijfolie

  • 260 ml water

  • 0,5 g droge gist

  • 10 g zeezout

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom. Roer met een pollepel alles goed door elkaar.
  • Dek de kom af en zet voor minimaal 36 uur weg in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en laat het 20-30 minuten op temperatuur komen.
  • Schep met een deegschraper het kleverige deeg uit de kom op een rijkelijk bebloemd werkvlak.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bol ze op.
  • Leg het deeg op een bebloemde bakplaat. Bedek het deeg met een schone theedoek en laat het ongeveer 60 tot 90 minuten rijzen.
Pizza met zuurdesem
Pizzadeeg met zuurdesem

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *