Slowcooking

Pulled chicken uit de slowcooker.

Deze pulled chicken is een absolute aanrader en het is super simpel om te maken. Alles gaat in de slowcooker en het wordt een zacht, sappig en heerlijk gerecht! Ik bereid dit gerecht in een crockpot, dus de bereidingstijd, met jouw slowcooker, kan afwijken. Controleer altijd of de kip goed gaar is!

Ingrediënten voor 3 personen

  • 450 g kipfilet
  • 50 ml water
  • 40 ml ketjap
  • 10 ml donkere sojasaus
  • 1 tl knoflooksambal
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 2 uien
  • 2 kardemompeulen, gekneusd
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl gemalen sinaasappelschil
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koriander
  • kwart stukje palmsuiker

Bereiding

  • Snipper 1,5 ui fijn. Steek de kruidnagels in de overgebleven halve ui.
  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker. Schep even door elkaar en zet de slowcooker 3,5 uur op low.
  • Controleer na 3,5 uur of de kip gaar is. Haal de stukken kipfilet uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar.
  • Verwijder de limoenblaadjes, laurierblaadjes, kardemom en de halve ui met kruidnagels uit het overgebleven vocht. Leg de pulled chicken terug in de slowcooker en roer het door het vocht.

Ik maak de “saus/marinade” een avond van te voren. In de ochtend voeg ik de kipfilet hieraan toe. ’s Middags giet ik het over in de slowcooker en zet hem 3,5 uur op low.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *