Ajam kerrie uit de slowcooker
Wanneer wij vroeger eten gingen bestellen bij de plaatselijke Chinees wilde ik altijd het gerecht Kip Kerrie hebben. Ik was er dol op!
Tot het moment dat er een nieuwe uitbater op het Chinese restaurant kwam. De kip kerrie smaakte naar dat ene potje uit de supermarkt. Sindsdien bestel ik het niet meer.
Vandaag heb ik geprobeerd om zelf Kip Kerrie te maken. Ik vond het heerlijk!
Ingrediënten (5 porties)
750 g kipfilet
400 g champignons
300 g wortel
4 kleine paprika’s
250 g taugé
1 grote ui
1 el arrowroot
- Ingrediënten voor de marinade
120 ml kokosmelk
2 tenen knoflook
3 daun salamblaadjes
2 kaffir limoenblaadjes
16 g palmsuiker
1 el arachideolie
2 tl laos
0,5 tl kurkuma
1 tl citroengras
2 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
5 el kerriepoeder
2 tl zout
6 g trassi
1tl sambal badjak
mespunt fenegriekpoeder (optioneel)
Bereiding
- Snijd de kipfilet in stukjes en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de blaadjes, in een kom en roer dit tot een egale massa. Voeg de stukjes kipfilet en de blaadjes toe, dek af en plaats voor minimaal 60 minuten in de koelkast.
- Snijd de groenten in (grote) hapklare stukken. Doe alle groenten, behalve de taugé, samen met de gemarineerde kip in de slowcooker. Schep even door elkaar en zet de slowcooker voor 4 uur op low.
- Maak na 3 uur een papje van arrowroot en water. Voeg zowel de taugé als het papje toe aan het gerecht en roer goed door.
Verwijder voor het serveren de kaffir limoen- en daun salamblaadjes.
Serveer met witte rijst, eet smakelijk!



2 Comments
Jerry
Hallo, het is me niet duidelijk wat je met de gemarineerde kip doet. Gaat deze zo de cooker in of wordt deze eerst aangebakken
Chellafood
Hoi Jerry,
De gemarineerde kip gaat samen met de gesneden groenten in de slowcooker. Ik heb het aangepast in het recept, dank je wel.
Michelle