Ajam (kip) Kerrie uit de slowcooker
Hoofdgerechten,  Slowcooking

Ajam kerrie uit de slowcooker

Wanneer wij vroeger eten gingen bestellen bij de plaatselijke Chinees wilde ik altijd het gerecht Kip Kerrie hebben. Ik was er dol op!
Tot het moment dat er een nieuwe uitbater op het Chinese restaurant kwam. De kip kerrie smaakte naar dat ene potje uit de supermarkt. Sindsdien bestel ik het niet meer.

Vandaag heb ik geprobeerd om zelf Kip Kerrie te maken. Ik vond het heerlijk!

Ingrediënten (5 porties)

  • 750 g kipfilet

  • 400 g champignons

  • 300 g wortel

  • 4 kleine paprika’s

  • 250 g taugé

  • 1 grote ui

  • 1 el arrowroot

  • Ingrediënten voor de marinade
  • 120 ml kokosmelk

  • 2 tenen knoflook

  • 3 daun salamblaadjes

  • 2 kaffir limoenblaadjes

  • 16 g palmsuiker

  • 1 el arachideolie

  • 2 tl laos

  • 0,5 tl kurkuma

  • 1 tl citroengras

  • 2 tl korianderpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 5 el kerriepoeder

  • 2 tl zout

  • 6 g trassi

  • 1tl sambal badjak

  • mespunt fenegriekpoeder (optioneel)

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in stukjes en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de blaadjes, in een kom en roer dit tot een egale massa. Voeg de stukjes kipfilet en de blaadjes toe, dek af en plaats voor minimaal 60 minuten in de koelkast.
  • Snijd de groenten in (grote) hapklare stukken. Doe alle groenten, behalve de taugé, samen met de gemarineerde kip in de slowcooker. Schep even door elkaar en zet de slowcooker voor 4 uur op low.
  • Maak na 3 uur een papje van arrowroot en water. Voeg zowel de taugé als het papje toe aan het gerecht en roer goed door.

    Verwijder voor het serveren de kaffir limoen- en daun salamblaadjes.
    Serveer met witte rijst, eet smakelijk!

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *