Rendang uit de slowcooker
Slowcooking

Rendang uit de slowcooker (pittig)

Ingrediënten

  • 800 g runderlappen

  • 2 stengels citroengras

  • 1 steranijs

  • 3 laurierblaadjes

  • 5 kaffir limoenblaadjes

  • 200 ml kokosmelk

  • 50 g santen

  • Voor de boemboe:
  • 2 tl korianderzaad, geroosterd

  • 5 kemirinoten

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 el kurkuma

  • 1 el laos

  • 1 el cayennepoeder

  • 3 tl komijnpoeder

  • 1 tl gemberpoeder

  • 4,5 tl knoflookstukjes

  • 1 duim verse gember

  • 1 rode peper

  • 10 g trassi

  • kwart blok palmsuiker

  • 3 uien

Bereiding

  • Doe de korianderzaad, kemirinoten, gember, trassi, palmsuiker en zonnebloemolie in de blender en maal tot een pasta. Snijd de ui zeer fijn en de rode peper in ringen en voeg dit samen met de overige kruiden toe aan de boemboe. Roer goed door en zet opzij.

    * Meestal maak ik de boemboe een avond van te voren.
  • Snijd het rundvlees in stukken.
  • Bak de boemboe kort aan en voeg de laurier-, kaffir limoenblaadjes en steranijs toe en bak ze 30 seconden mee. Voeg het rundvlees en kokosmelk toe en roer goed door. Kneus de stengels citroengras en leg deze bovenop.
  • Zet de slowcooker aan voor 9 uur op low. Haal na 7 uur de deksel van de slowcooker, voeg de santen toe en roer goed door.

    * Ik laat de deksel de laatste 2 uur ervan af.
  • Verwijder de laurier-, kaffir limoenblaadjes, citroengras en steranijs en roer goed door.

Tip: Serveer de rendang uit de slowcooker met rijst en zoetzure komkommer.

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *