Rendang uit de slowcooker (pittig)
Ingrediënten
800 g runderlappen
2 stengels citroengras
1 steranijs
3 laurierblaadjes
5 kaffir limoenblaadjes
200 ml kokosmelk
50 g santen
- Voor de boemboe:
2 tl korianderzaad, geroosterd
5 kemirinoten
1 el zonnebloemolie
1 el kurkuma
1 el laos
1 el cayennepoeder
3 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
4,5 tl knoflookstukjes
1 duim verse gember
1 rode peper
10 g trassi
kwart blok palmsuiker
3 uien
Bereiding
- Doe de korianderzaad, kemirinoten, gember, trassi, palmsuiker en zonnebloemolie in de blender en maal tot een pasta. Snijd de ui zeer fijn en de rode peper in ringen en voeg dit samen met de overige kruiden toe aan de boemboe. Roer goed door en zet opzij.
* Meestal maak ik de boemboe een avond van te voren. - Snijd het rundvlees in stukken.
- Bak de boemboe kort aan en voeg de laurier-, kaffir limoenblaadjes en steranijs toe en bak ze 30 seconden mee. Voeg het rundvlees en kokosmelk toe en roer goed door. Kneus de stengels citroengras en leg deze bovenop.
- Zet de slowcooker aan voor 9 uur op low. Haal na 7 uur de deksel van de slowcooker, voeg de santen toe en roer goed door.
* Ik laat de deksel de laatste 2 uur ervan af. - Verwijder de laurier-, kaffir limoenblaadjes, citroengras en steranijs en roer goed door.
Tip: Serveer de rendang uit de slowcooker met rijst en zoetzure komkommer.



2 Comments
Heleen
Ziet er heerlijk uit! Kwam dit recept tegen op een facebookgroep en had het opgeslagen. Vandaag de ingrediënten gehaald en morgen aan de slag!
Chellafood
Hoi Heleen, wat leuk om te lezen. Heeft het allemaal gesmaakt?