
Piendang ketjap uit de slowcooker

Piendang ketjap uit de slowcooker
Piendang ketjap is een gerecht dat lang moet sudderen. Ideaal om in een slowcooker te maken. Het beste resultaat krijg je met niet te mager rundvlees, want vet zorgt ervoor dat het vlees extra mals wordt.Tip: Vervang het rundvlees eens door lamsvlees als je daarvan houdt.
Benodigdheden
- Slowcooker
Ingrediënten
- 750 g rundvlees niet te mager
- 1 ui
- 1 stengel sereh
- 2 tenen knoflook
- 1,5 tl laos
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl sambal trassi
- 3 el ketjap manis
- 1 daun salamblaadje
- 1 el asam ontpit
Optioneel
- 1 scheut azijn frambozen
- arrowroot
Instructies
- Snijd het vlees in grove stukken. Je kunt ervoor kiezen om het vlees direct in de slowcooker te doen of je schept het vlees om met een scheutje (frambozen)azijn en giet er kokend water over. Ik kies voor de laatste optie, want voor mijn gevoel bevordert dit de malsheid.
- Snipper de ui, pers de knoflook en kneus de sereh.
- Giet het vlees af, doe het samen met alle ingrediënten in de slowcooker. Schep even door elkaar en zet de slowcooker aan voor 8 uur op low.
- In de laatste 30 minuten kun je de saus binden met een papje van arrowroot. Breng op smaak met zout en/of peper.
- Verwijder voor het serveren de sereh en het daun salamblaadje.
Notities
Eet smakelijk!

