Slowcooking,  Hoofdgerechten

Heerlijke curry madras uit de slowcooker met kip en lekker veel groenten

Geniet van een smaakvolle reis naar India met onze slowcooker curry madras. Met malse kip en een bereidingstijd van slechts 15 minuten, breng je een heerlijk gerecht op tafel. Bereid het gerust een dag van tevoren voor extra gemak. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur voor een verrukkelijke maaltijd.

Curry madras, een klassiek kerriepoeder met een kruidige, licht pittige smaak, brengt de heerlijke smaken van Zuid-India naar je gerechten. Vernoemd naar de stad Madras, biedt deze aromatische mix een verleidelijke combinatie van gemalen koriander, kurkuma, fenegriek, zout, knoflook, chili, komijn, venkel, mosterd en zwarte peper.

Chicken Curry Madras uit de slowcooker
Print
5 van 4 stemmen

Curry madras uit de slowcooker

Geniet van een heerlijke Indiase curry-ervaring met dit eenvoudige recept voor curry madras / kip curry in de slowcooker.
Voorbereidingstijd15 minuten
Tijd in de slowcooker4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten

Benodigdheden

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 3 wortelen
  • 4 el koolzaadolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,5 el curry madras kruiden Euroma by Jonnie Boer
  • 3 el gember-knoflookpasta
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl cayenne
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 2 tl fenegriekpoeder
  • 1 el korianderzaad gemalen
  • 1 el komijnzaad gemalen
  • 8 kardemompeulen
  • 2 kaffir limoenblaadjes

Optioneel

  • 100 ml water of kokosmelk
  • 100 g bloemkool

Instructies

  • Snijd de kip in grove stukken en meng met alle ingrediënten, behalve de ui, tomaat en wortel. Je kunt ervoor kiezen om dit een uurtje te laten marineren in de koelkast. Plaats vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze aan voor 4 uur op low. Voeg eventueel op het einde nog 100-150 ml water of kokosmelk toe. Vergeet niet voor het serveren de kardemompeulen en kaffir limoenblaadjes te verwijderen. Een smaakvolle curry is klaar om van te genieten

Notities

Serveer met witte rijst.
Eet smakelijk!

4 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept