Ga terug
Chicken Curry Madras uit de slowcooker
Print
5 van 4 stemmen

Curry madras uit de slowcooker

Geniet van een heerlijke Indiase curry-ervaring met dit eenvoudige recept voor curry madras / kip curry in de slowcooker.
Voorbereidingstijd15 minuten
Tijd in de slowcooker4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten

Benodigdheden

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 3 wortelen
  • 4 el koolzaadolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,5 el curry madras kruiden Euroma by Jonnie Boer
  • 3 el gember-knoflookpasta
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl cayenne
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 2 tl fenegriekpoeder
  • 1 el korianderzaad gemalen
  • 1 el komijnzaad gemalen
  • 8 kardemompeulen
  • 2 kaffir limoenblaadjes

Optioneel

  • 100 ml water of kokosmelk
  • 100 g bloemkool

Instructies

  • Snijd de kip in grove stukken en meng met alle ingrediënten, behalve de ui, tomaat en wortel. Je kunt ervoor kiezen om dit een uurtje te laten marineren in de koelkast. Plaats vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze aan voor 4 uur op low. Voeg eventueel op het einde nog 100-150 ml water of kokosmelk toe. Vergeet niet voor het serveren de kardemompeulen en kaffir limoenblaadjes te verwijderen. Een smaakvolle curry is klaar om van te genieten

Notities

Serveer met witte rijst.
Eet smakelijk!