Geniet van een heerlijke Indiase curry-ervaring met dit eenvoudige recept voor curry madras / kip curry in de slowcooker.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Tijd in de slowcooker4 uuruur
Totale tijd4 uuruur15 minutenmin
Benodigdheden
Slowcooker
Ingrediënten
600gkipfilet
2uien
2tomaten
3wortelen
4el koolzaadolie
1blikjetomatenpuree
1,5elcurry madras kruiden Euroma by Jonnie Boer
3 elgember-knoflookpasta
0,5 tlkaneel
1tlcayenne
1tlkurkuma
1tlzout
2tlfenegriekpoeder
1elkorianderzaadgemalen
1 elkomijnzaadgemalen
8kardemompeulen
2kaffir limoenblaadjes
Optioneel
100mlwater of kokosmelk
100gbloemkool
Instructies
Snijd de kip in grove stukken en meng met alle ingrediënten, behalve de ui, tomaat en wortel. Je kunt ervoor kiezen om dit een uurtje te laten marineren in de koelkast. Plaats vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze aan voor 4 uur op low. Voeg eventueel op het einde nog 100-150 ml water of kokosmelk toe. Vergeet niet voor het serveren de kardemompeulen en kaffir limoenblaadjes te verwijderen. Een smaakvolle curry is klaar om van te genieten