
Rode linzensoep met courgette, bosui en venkelzaad

Linzensoep met courgette, bosui en venkelzaad
Linzensoep is voedzaam, gezond en ook nog eens erg lekker. De venkelzaad in dit recept is een echte smaakmaker. Ben je geen fan van venkelzaad? Dan kun je dit ook weglaten. Wanneer je let op je zoutinname kun je net als ik 1 blokje groentebouillon gebruiken.
Servings: 6 personen
Equipment
- Soeppan
- Staafmixer
Ingrediënten
- 200 g rode linzen
- 5 g rijst
- 1 courgette
- 4 bosuien
- 2 knoflooktenen
- 1200 ml water
- 1-2 groentebouillonblokje(s)
- 0,75 el venkelzaad
- 1 el zonnebloemolie
Instructies
- Was de rode linzen en de rijst en laat dit goed uitlekken.
- Pel de uien en knoflook. Snijd dit samen met de courgette in grove stukken
- Rooster het venkelzaad 1-2 minuten in een droge soeppan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook. Als het water kookt laat je het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper.
Notities
Eet smakelijk!


