Ga terug

Linzensoep met courgette, bosui en venkelzaad

Linzensoep is voedzaam, gezond en ook nog eens erg lekker. De venkelzaad in dit recept is een echte smaakmaker. Ben je geen fan van venkelzaad? Dan kun je dit ook weglaten. Wanneer je let op je zoutinname kun je net als ik 1 blokje groentebouillon gebruiken. 
Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time25 minuten
Totale tijd25 minuten

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • 5 g rijst
  • 1 courgette
  • 4 bosuien
  • 2 knoflooktenen
  • 1200 ml water
  • 1-2 groentebouillonblokje(s)
  • 0,75 el venkelzaad
  • 1 el zonnebloemolie

Instructies

  • Was de rode linzen en de rijst en laat dit goed uitlekken.
  • Pel de uien en knoflook. Snijd dit samen met de courgette in grove stukken
  • Rooster het venkelzaad 1-2 minuten in een droge soeppan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook. Als het water kookt laat je het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper.

Notities

Eet smakelijk!