No knead broodjes met zongedroogde tomaat, knoflook, ui en basilicum
Bijgerechten,  Broden

Italiaanse no knead broodjes in een handomdraai

De laatste jaren bak ik altijd mijn eigen brood en koop ik zelden een brood. Op dit moment heb ik een sterke voorkeur voor het bakken (en eten) van bolletjes. Dat is toch gewoon zo veel leuker? Ik bak vaak een grote hoeveelheid, dan kan ik de bolletjes die ik overhoud invriezen. Als ik last minute bedenk dat ik geen zin heb om te koken haal ik een paar broodjes en soep uit de vriezer. Handig toch?!

Deze broodjes zijn geïnspireerd op mijn kruidenboter recept. Het recept voor de lekkerste kruidenboter vind je hier. De combinatie van knoflook, ui, basilicum en zongedroogde tomaten is gewoon perfect. Waar beleg jij dit broodje het liefst mee?

No knead broodjes met zongedroogde tomaat, knoflook, ui en basilicum

Itialiaanse no knead broodjes

Deze smaakvolle no knead broodjes maak je in een handomdraai. Dit recept is geïnspireerd op mijn kruidenboter recept. De combinatie van knoflook, ui, basilicum en zongedroogde tomaten is gewoon perfect. Het liefst beleg ik dit broodje met een plakje kaas, maar ze zijn ook heerlijk bij een kop soep.

Ingrediënten

  • 370 gram tarwebloem
  • 30 gram roggebloem
  • 280 gram water
  • 3 gram gist
  • 7 gram zout

Vulling

  • 90 gram witte ui in stukjes gesneden
  • 25 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 9 gram basilicumblaadjes in stukjes gesneden
  • 3 gram Italiaanse kruiden ik gebruik die van de toko
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 15 gram zonnebloemolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten van de vulling in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat de bloem goed in het deeg wordt opgenomen.
    No knead broodjes met zongedroogde tomaat, knoflook, ui en basilicum
  • Laat het het deeg, afgedekt, 8-12 uur op kamertemperatuur staan.
    No knead broodjes met zongedroogde tomaat, knoflook, ui en basilicum
  • Stort het deeg op een bebloemd aanrechtblad. Vorm voorzichtig een rechthoek en verdeel het deeg, met een deegsteker, in 6 gelijke stukken. Bestrooi de deegstukken met bloem.
  • Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de broodjes voorzichtig in de gewenste vorm, maar voer niet te veel druk uit. Dek de broodjes af en laat ze nog 45-60 minuten rijzen.
  • Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 220 graden ongeveer 18 minuten.

Notities

Tip: voeg stoom toe tijdens het bakken. Dit kan bijvoorbeeld door te sprayen met wat water (plantenspuit) nadat je de broodjes in de oven hebt geplaatst.
 

https://chellafood.nl/2020/de-lekkerste-zelfgemaakte-kruidenboter/kruiden/

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept