Zuurdesem focaccia met rozemarijn

Zuurdesem focaccia met rozemarijn; Een heerlijk Italiaans brood dat iedereen kan maken!
Zelfgemaakte zuurdesem focaccia! Dit Italiaanse brood is een waar genot voor de zintuigen, met zijn knapperige korst en zachte binnenkant. Het aroma van rozemarijn vult de lucht terwijl het deeg rijst en de smaak ontwikkelt.
Serveer deze zuurdesem focaccia als aperitief met een goede olijfolie en zout, of gebruik het als een heerlijke toevoeging aan een soep of salade. De veelzijdigheid van focaccia maakt het ook perfect om te beleggen met je favoriete toppings, zoals ham, kaas, groenten of pesto.
Of je nu een doorgewinterde bakker bent of net begint met experimenteren met zuurdesem, het maken van deze focaccia is een bevredigend proces. Laat het deeg rijzen, geef het wat liefde met een paar Stretch & Folds, en geniet van het resultaat: een zelfgebakken brood dat de smaakpapillen zal verwennen.
Ontdek de vreugde van zelf bakken en geniet van de heerlijke smaken die je zelf kunt creëren.
Tip
Voor een extra smaakvolle focaccia kun je je favoriete topping(s) toevoegen, zoals olijven, kaas of (zon)gedroogde tomaat.
Buon appetito!
Zuurdesem focaccia met rozemarijn
Benodigdheden
- 1 keukenmachine of broodbakmachine
Ingrediënten
- 70 gram zuurdesem rogge 100% actief
- 3,5 gram rozemarijn gedroogd
- 35 gram olijfolie
- 515 gram tarwebloem
- 350 gram water
- 10 gram zout
- 0,3 gram instant gist
Topping
- olijfolie
- zout
Instructies
- Voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan de keukenmachine of broodbakmachine en kneed ze gedurende 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
- Laat het deeg, bedekt met plasticfolie, 90 minuten rijzen op een warme plek. Voer tijdens dit rijzingsproces zogenaamde "stretch and fold"-bewegingen (S&F) uit bij 30, 60 en 90 minuten om het deeg verder te laten ontwikkelen.
- Plaats het deeg gedurende 12-16 uur in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en laat het 1 uur op kamertemperatuur staan.
- Stort het deeg uit op een geoliede bakplaat en probeer het deeg een mooie rechthoekige vorm te geven.
- Dek het geheel af en laat het ongeveer 3-3,5 uur rijzen totdat het deeg lekker bubbelt.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bestrijk de focaccia met olijfolie en druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Bestrooi het geheel met (zee)zout.
- Bak het in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft. De focaccia moet lekker knapperig zijn aan de buitenkant en zacht maar toch een beetje taai aan de binnenkant.



