Voeg alle ingrediƫnten voor het deeg toe aan de keukenmachine of broodbakmachine en kneed ze gedurende 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Laat het deeg, bedekt met plasticfolie, 90 minuten rijzen op een warme plek. Voer tijdens dit rijzingsproces zogenaamde "stretch and fold"-bewegingen (S&F) uit bij 30, 60 en 90 minuten om het deeg verder te laten ontwikkelen.
Plaats het deeg gedurende 12-16 uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en laat het 1 uur op kamertemperatuur staan.
Stort het deeg uit op een geoliede bakplaat en probeer het deeg een mooie rechthoekige vorm te geven.
Dek het geheel af en laat het ongeveer 3-3,5 uur rijzen totdat het deeg lekker bubbelt.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk de focaccia met olijfolie en druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Bestrooi het geheel met (zee)zout.
Bak het in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft. De focaccia moet lekker knapperig zijn aan de buitenkant en zacht maar toch een beetje taai aan de binnenkant.