Ga terug

Zuurdesem focaccia met rozemarijn

Benodigdheden

  • 1 keukenmachine of broodbakmachine

Ingrediƫnten

  • 70 gram zuurdesem rogge 100% actief
  • 3,5 gram rozemarijn gedroogd
  • 35 gram olijfolie
  • 515 gram tarwebloem
  • 350 gram water
  • 10 gram zout
  • 0,3 gram instant gist

Topping

  • olijfolie
  • zout

Instructies

  • Voeg alle ingrediĆ«nten voor het deeg toe aan de keukenmachine of broodbakmachine en kneed ze gedurende 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • Laat het deeg, bedekt met plasticfolie, 90 minuten rijzen op een warme plek. Voer tijdens dit rijzingsproces zogenaamde "stretch and fold"-bewegingen (S&F) uit bij 30, 60 en 90 minuten om het deeg verder te laten ontwikkelen.
  • Plaats het deeg gedurende 12-16 uur in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en laat het 1 uur op kamertemperatuur staan.
  • Stort het deeg uit op een geoliede bakplaat en probeer het deeg een mooie rechthoekige vorm te geven.
  • Dek het geheel af en laat het ongeveer 3-3,5 uur rijzen totdat het deeg lekker bubbelt.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bestrijk de focaccia met olijfolie en druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Bestrooi het geheel met (zee)zout.
  • Bak het in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft. De focaccia moet lekker knapperig zijn aan de buitenkant en zacht maar toch een beetje taai aan de binnenkant.