Ga terug

Basisrecept voor knapperige broodjes zonder te kneden (no knead).

Ingrediƫnten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 300 gram tarwebloem
  • 300 gram water
  • 7 gram zout
  • 3 gram gist

Instructies

  • Meng alle ingrediĆ«nten in een kom. Zorg ervoor dat de bloem goed in het deeg wordt opgenomen.
  • Laat het het deeg, afgedekt, 8-12 uur op kamertemperatuur staan.
  • Stort het deeg op een bebloemd aanrechtblad. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken van ongeveer 115 gram. Bol het deeg losjes op en laat het 15 minuten rusten.
  • Vorm de broodjes (zie instructievideo) en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat dit onder een theedoek nog 45-60 minuten rijzen.
  • Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 230 graden ongeveer 20 minuten.