Ga terug
Gehaktballen in pittige saus uit de slowcooker
Print
5 van 9 stemmen

Gehaktballen uit de slowcooker

Met dit recept maak jij sappige gehaktballen in een pittige saus. Simpel en onwijs lekker! Deze gehaktballen in pittige saus uit de slowcooker zijn heerlijk mals, vol van smaak en hebben een lekker pittige kick. Door de langzame garing trekken de kruiden en specerijen diep in het vlees, waardoor elke hap sappig en intens smaakvol is. Perfect voor een comfortfood-maaltijd zonder gedoe!
Voorbereidingstijd45 minuten
Tijd in slowcooker3 uur 30 minuten
Totale tijd4 uur 15 minuten

Benodigdheden

  • Slowcooker

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 g rundergehakt
  • 30 g panko
  • 1 tl zout
  • 1 el ketjap manis
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder hot
  • 5 sjalotten
  • 3 paprika's verschillende kleuren

Voor de pittige saus

  • 70 g tomatenpuree
  • 20 g palmsuiker
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el azijn
  • 1 tl zout
  • 3-4 rode pepers

Instructies

  • Snijd sjalotten en paprika's in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit deze ingrediënten ongeveer 5 minuten.
  • Meng rundergehakt met de helft van het sjalot/paprikamengsel. Voeg de overige ingrediënten voor de gehaktballen toe en kneed alles goed door.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties, bestuif met bloem en vorm 6 gehaktballen. Laat ze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Voeg alle ingrediënten voor de saus toe aan het resterende sjalot/paprikamengsel en roer goed door.
  • Plaats de gehaktballen in de slowcooker en giet de saus erover. Zet de slowcooker op low en laat het geheel 3,5 uur garen. Geniet van je smaakvolle gehaktballen!