Ananas, rode peper en zoete aardappel... Een fantastische combinatie van smaken. Dit gerecht is zoet, zuur, pikant en ook nog eens super makkelijk om te maken. Met dit recept maak jij een verrassend lekkere vegan stoofpot.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
In de slowcooker8 uuruur
Totale tijd8 uuruur15 minutenmin
Benodigdheden
Grote opscheplepel
Staafmixer met maatbeker of blender
Slowcooker
Ingrediƫnten
Voor in de slowcooker
1groteananaszonder schil, in grove stukken
3rodepaprika'sin grove stukken
1oranjepaprikain grove stukken
750gramzoete aardappelzonder schil, in blokjes van 1,5 cm
1uiin grove stukken
2rodepepersdoormidden gesneden
1pijpjekaneel
2blaadjeskaffir limoen
1blaadjedaun salam
0,5theelepeltijm
1theelepelpimentpoeder
1theelepelbouillonpoederzonder zout
Saus
2eetlepelsframbozenazijn
2eetlepelssojasaus
Instructies
Meng alle ingrediƫnten (behalve de frambozenazijn en sojasaus) in de slowcooker en zet de slowcooker aan voor 8 uur op low.
Verwijder na 7 uur de daun salam- en kaffir limoenblaadjes en het pijpje kaneel.
Haal met de opscheplepel 3 grote scheppen uit de slowcooker en doe dit samen met de frambozenazijn en sojasaus in een maatbeker. Haal de rode pepers uit het stoofpotje en voeg deze ook toe aan de maatbeker. Pureer dit tot een mooie egale saus. Voeg de saus weer toe aan het stoofpotje en laat de slowcooker nog 1 uur op low staan.