Ga terug
Vegan stoofpot uit de slowcooker
Print
5 van 2 stemmen

Vegan stoofpotje uit de slowcooker

Ananas, rode peper en zoete aardappel... Een fantastische combinatie van smaken. Dit gerecht is zoet, zuur, pikant en ook nog eens super makkelijk om te maken. Met dit recept maak jij een verrassend lekkere vegan stoofpot.
Voorbereidingstijd15 minuten
In de slowcooker8 uur
Totale tijd8 uur 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote opscheplepel
  • Staafmixer met maatbeker of blender
  • Slowcooker

Ingrediƫnten

Voor in de slowcooker

  • 1 grote ananas zonder schil, in grove stukken
  • 3 rode paprika's in grove stukken
  • 1 oranje paprika in grove stukken
  • 750 gram zoete aardappel zonder schil, in blokjes van 1,5 cm
  • 1 ui in grove stukken
  • 2 rode pepers doormidden gesneden
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 1 blaadje daun salam
  • 0,5 theelepel tijm
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • 1 theelepel bouillonpoeder zonder zout

Saus

  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 2 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Meng alle ingrediĆ«nten (behalve de frambozenazijn en sojasaus) in de slowcooker en zet de slowcooker aan voor 8 uur op low.
  • Verwijder na 7 uur de daun salam- en kaffir limoenblaadjes en het pijpje kaneel.
  • Haal met de opscheplepel 3 grote scheppen uit de slowcooker en doe dit samen met de frambozenazijn en sojasaus in een maatbeker. Haal de rode pepers uit het stoofpotje en voeg deze ook toe aan de maatbeker. Pureer dit tot een mooie egale saus. Voeg de saus weer toe aan het stoofpotje en laat de slowcooker nog 1 uur op low staan.

Notities

Serveer met witte rijst, eet smakelijk!