Ga terug

Vegan zoete aardappelsoep met een twist

Vegan zoete aardappelsoep is een heerlijke en voedzame maaltijd die perfect is voor een koude herfstdag.
Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time20 minuten

Benodigdheden

  • 1 Soeppan minimaal 4,2 liter
  • 1 Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 700 gram zoete aardappel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 700 gram winterpeen geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 200 gram ui gesnipperd
  • 25 gram Massaman currypasta (vegan)
  • 1300 gram water
  • 2 blokjes groentebouillion
  • 400 gram kokosmelk

Instructies

  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de soeppan en fruit de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg de currypasta toe en bak deze kort aan tot hij begint te geuren.
  • Voeg de zoete aardappel en winterpeen toe en bak ze even mee.
  • Voeg het water samen met de groentebouillonblokjes toe. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door. Voeg op het einde de kokosmelk toe.
  • Pureer de soep zo glad mogelijk met een staafmixer.

Notities

Bij de aanschaf van currypasta is het belangrijk om te letten op de vegan variant.