Vegan zoete aardappelsoep is een heerlijke en voedzame maaltijd die perfect is voor een koude herfstdag.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Active Time20 minutenmin
Benodigdheden
1 Soeppan minimaal 4,2 liter
1 Staafmixer
Ingrediƫnten
700gramzoete aardappelgeschild en in kleine blokjes gesneden
700gram winterpeengeschild en in kleine blokjes gesneden
200gramuigesnipperd
25gramMassaman currypasta (vegan)
1300gram water
2blokjesgroentebouillion
400gramkokosmelk
Instructies
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de soeppan en fruit de ui totdat deze glazig is.
Voeg de currypasta toe en bak deze kort aan tot hij begint te geuren.
Voeg de zoete aardappel en winterpeen toe en bak ze even mee.
Voeg het water samen met de groentebouillonblokjes toe. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door. Voeg op het einde de kokosmelk toe.
Pureer de soep zo glad mogelijk met een staafmixer.
Notities
Bij de aanschaf van currypasta is het belangrijk om te letten op de vegan variant.