Ga terug
Gestoomd vispakketje met broccoli en cherrytomaten
Print
5 van 1 stem

Vispakketje met broccoli en cherrytomaten

Ingrediënten

  • 2 stuks witvis ontdooid
  • 250 gram broccoli gewassen en in kleine roosjes
  • 250 gram cherrytomaten gewassen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl chillivlokken
  • 1 tl citroengraspoeder of 1 stengel
  • 1 tl citroensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de knoflook, gemberpoeder, chillivlokken, citroengraspoeder, citroensap, sojasaus en sesamolie in een kom.
  • Leg per persoon een bakpapier neer en leg de witvis in het midden.
  • Verdeel de broccoli, cherrytomaten en de saus over de twee pakketjes.
  • Vouw het bakpapier dubbel en draai de zijkanten dicht als een snoeppapiertje. Zorg ervoor dat ze luchtdicht zijn. Eventueel kun je de pakketjes dichtbinden met touw. Door de ingrediënten af te sluiten worden ze goed gaar én voorkom je dat het droog wordt. 
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en stoom ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  • Maak de pakketjes op tafel open, maar pas op voor de hete stoom. Garneer eventueel met blaadjes koriander.