Zacht gegaard rundvlees à la Michelle uit de slowcooker
Met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht op tafel zetten. Het langzaam gegaarde rundvlees wordt zo mals en zacht dat het bijna smelt.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Active Time11 uur uur
Totale tijd11 uur uur 20 minuten min
- 500 gram runder(rib)lappen
- 3 tomaten
- 1 handje cherrytomaten
- 5 puntpaprika's
- 3 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 theelepel bouillonpoeder zonder zout
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel zeezout
- 1,5 eetlepel worcestersaus
Optioneel
- 0,5 theelepel baking soda
- 0,5 liter water
- 1 eetlepel arrowroot
- sambal
Optioneel: Meng de baking soda en het water in een schaal. Laat het rundvlees ongeveer 20 minuten weken in het mengsel. Spoel daarna af onder de kraan.
Snijd de uien in halve maantjes, de tomaten en puntpaprika's in grote stukken en halveer de cherrytomaatjes. Voeg de groenten toe aan de slowcooker en meng dit met de olijfolie, bouillonpoeder, gemalen komijnzaad en laurierblaadjes.
Leg het rundvlees op de groenten en besprenkel met het zeezout en worcestersaus. Zet de slowcooker aan voor 11 uur op low.
Haal na 10 uur het rundvlees uit de slowcooker. Het zachte vlees zal al bijna uit elkaar vallen. Trek het vlees verder uit elkaar. Eventueel kun je de saus nu binden met een papje van arrowroot. Doe het uit elkaar gevallen/getrokken rundvlees weer terug in de slowcooker en laat het nog een uurtje aanstaan op low.
Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
Serveer met witte rijst en voeg eventueel sambal naar wens toe.
Eet smakelijk!