Ga terug

Zoete focaccia met stoofperen

Deze zoete focaccia is een smaakvolle creatie, gemaakt met stoofpeertjes en walnoten. Het deeg wordt gekneed, rust en rijst, waarna het belegd wordt met stoofpeertjes en walnoten, en ten slotte gebakken tot een heerlijk geurende en smakelijke focaccia.
Totale tijd3 uur 30 minuten

Ingrediƫnten

Deeg

  • 450 gram tarwebloem
  • 50 gram semolina
  • 200 gram stoofpeertjesvocht
  • 135 gram water
  • 25 gram honing
  • 15 gram walnotenolie
  • 9 gram zout
  • 5 gram gist

Topping

  • 120 gram stoofpeertjes in dunne plakjes
  • 50 gram walnootstukjes
  • 10 gram honing
  • 5 gram olijfolie
  • 20 gram stoofpeertjesvocht

Instructies

  • Combineer alle deegingrediĆ«nten in een keukenmachine of broodbakmachine en kneed gedurende 10-15 minuten tot een elastisch deeg
  • Laat het deeg, bedekt met plasticfolie, 60-90 minuten rijzen op een warme plek.
  • Leg het deeg op een bakplaat, bedekt met bakpapier, en spreid het voorzichtig uit. Laat het ongeveer 20 minuten rusten.
  • Verspreid de stoofpeertjes en walnoten gelijkmatig over het deeg. Druppel er honing, olijfolie en stoofpeertjesvocht overheen.
  • Laat het deeg gedurende 45-60 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de zoete focaccia gedurende 15-20 minuten tot deze gaar is.